Đilas: Vučić nudi lažna obećanja

Predsednik DS Dragan Đilas ocenio je da SNS i njen lider Aleksandar Vučić ne nude nijednu reformsku meru i optužio ih da gradjanima nude fraze i lažna obećanja.

Izvor: Politika

Četvrtak, 06.03.2014.

23:07

Default images

"A šta su oni ove dve godine reformisali? Pa iz vlade su isterali svog reformatora godine, ministra (Sašu) Radulovića. Da li su reformisali obrazovanje? Pravosudje? Zdravstvo? Ekonomiju? Da li su reformisali javna preduzeća i postavili profesionalni menadžment?", upitao je Đilas u intervjuu za Politiku.

Đilas je dodao da se umesto reformi gradjanima nude lažna obećanja kroz potpuno kontrolisane medije i da svako ko je protiv takve politike momentalno bude optužen da je u koaliciji sa tajkunima i da je protiv reformi.

"Sve po istoj matrici iz devedesetih kada smo bili strani plaćenici i izdajnici", rekao je Đilas.

Govoreći o opasnosti da Demokratska stranka na izborima, umesto Nove demokratske stranke, plati ceh za loše stvari koje su radjene u vreme vlasti demokrata, Djilas je rekao da oni koji su vodili stranku i državu više nisu u DS-u.

"Oni koji su vodili reformu pravosudja (Dušan Petrović, Slobodan Homen, Snežana Malović) više nisu u DS-u. Nije ni Boris Tadić koji je vodio sa Vukom Jeremićem spoljnu politiku. Oni plaćaju ceh a demokratija je na staroj adresi", rekao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: