Nema ubistva premijera bez pozadine

Bivša portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić kaže da je tokom suđenja za ubistvo Đinđića bilo elemenata za pokretanje istraga o pozadini atentata.

Izvor: Beta

Sreda, 05.03.2014.

15:36

Default images

"Ne postoji ubistvo premijera bez političke pozadine. Ali ne može sud da se bavi ničim čega nema u optužnici. Zašto optužnica nije išla šire od neposrednih izvršilaca, ne znam, pretpostavljam da nije bilo političke volje", rekla je Kovačević Tomićeva, koja je i sudija Vrhovnog suda, za NIN.

Kovačević Tomićeva je rekla da je tokom suđenja bilo dovoljno elemenata za istragu o političkoj pozadini atentata, ali da "tužilaštvo odlučuje da li ima ili nema dovoljno elemenata za takvu istragu".

"Ukoliko ima dovoljno elemenata, ta istraga može i danas da se radi. Protek vremena ne može tu mnogo da izmeni. Ali to je stvar tužilačke istrage", dodala je ona.

Kovačević Tomićeva je navela da sud nije razmatrao izveštaj Komisije za ispitivanje sistema obezbeđenja premijera i da sa tog dokumenta nije skinuta oznaka državne tajne, jer to nije bilo u predlogu tužilaštva.

"Komisija Žarka Koraća bavila se propustima u radu MUP-a i BIA, koji su pomogli da dođe do atentata, ne utvrđujući da li ti propusti u radu imaju elemenata za krivičnu odgovornost. Sadržaj tog izveštaja nikada nisam videla", rekla je Kovačević Tomićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: