Rusija testirala sistem Topolj

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je u regionu Astrahana vojska izvela probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete iz sistema Topolj.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.03.2014.

20:49

Default images

Prema rečima predstavnika za medije u Ministarstvu Igora Jegorova, raketa “RS-12M” lansirana je večeras oko 22 časa po lokalnom vremenu sa centralnog višenamenskog poligona “Kapustin Jar” nedaleko od Kaspijskog jezera, prenela je agencija “Ria novosti”.

Cilj je bio da se ispita ispravnost bojevih glava na interkontinentalnim balističkim raketama. Školsko gadjanje obavljeno je sa zadatom tačnošću i raketa je pogodila uslovni cilj na poligonu u Kazahstanu”, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Raketni sistem Topolj predstavlja osnovnu grupisanje strateške raketne snage ruske armije, a odlikuje ga velika pokretljivost.

Kako je za AFP neimenovani izvor iz ministarstva odbrane SAD rekao, Rusija je ranije ove sedmice obavestila SAD da će danas izvršiti probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete.

"O tome smo obavešteni ranije ove sedmice, tako da proba nije bila neočekivana", rekao je za francusku agenciju taj izvor koji je želeo da ostane neimenovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: