U Valjevu osnovani "Novosrbijanci"

Odbornici i pojedini funkcioneri Nove Srbije (NS) u Valjevu osnovali su Udruženje građana "Novosrbijanci".

Izvor: Beta

Utorak, 04.03.2014.

23:54

Default images

Ovo je usledilo posle odluke stranačke centrale da raspusti Gradski odbor u tom gradu i za poverenika postavi Radovana Vlajkovića.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, Gradski odbor je raspušten zbog toga što su dvoje odbornika NS na poslednjoj sednici Gradske skupštine podržali novu većinu, koja je smenila sve funkcionere iz Srpske napredne stranke (SNS).

Novu Srbiju su napustili predsednik raspuštenog Gradskog odbora i član Gradskog veća Marko Živanović, kao i član Izvršnog odbora stranke Željko Vučinić.

Oni su novinarima rekli da je centrala NS odlučila da "žrtvuje Valjevo zarad viših stranačkih interesa", sa čim se oni ne slažu.

"Pokušali smo da vrhu stranke objasnimo da u Valjevu nije interes grada da se ruši budžet, niti je interes da sve stane. Zarad stranačkih interesa i visoke politike oni smatraju da treba da budemo žrtvovani", rekao je Vučinić novinarima.

Odborničku grupu sa "Novosrbijancima" čini i Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića, koji je sada dobio mesto predsednika Gradske skupštine i mesto u Gradskom veću.

NS i PSS su na majskim izborima 2012. bili u koaliciji sa SNS, ali su poslednjih meseci podržavali Socijalističku partiju Srbije (SPS).

Slična previranja prethodno su se dogodila i u Gradskom odboru Srpskog pokreta obnove (SPO), gde je isključeni odbornik Dragan Vuković, takođe zbog podrške SPS-u, i osnovao Udruženje građana "Za Valjevo".

NS, PSS i SPO su na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, zakazanim za 16. mart, koalicioni partneri SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: