Tadić: Ne možemo u vladu sa SPS

Boris Tadić izjavio da Nova demokratska stranka ne može da učestvuje u vladi sa SPS, i ocenio da će osvojiti više glasova od DS.

Izvor: Beta

Utorak, 04.03.2014.

23:34

Default images

Tadić kaže da je Beograd na vodi dobar kao zamisao ali je kao nerealno predizborno obećanje "više primer medijske manipulacije", nego plana za skoriju budućnost

"Podržavam sve dobre ideje, ali smo trenutno u situaciji kada su nam potrebne realne ideje", rekao je Tadić Večernjim novostima.

Tadić je kao besmislice odbacio ocene da je marioneta predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

"Potrebno je biti jako politički glup da bi mi se pripisala marionetska uloga. Suprotstavljao sam se neuporedivo moćnijim šefovima velikih političkih sila nego što je trenutno najuticajniji političar u Srbiji", rekao je Tadić.

Tadić je ocenio i da će njegova NDS na izborima osvojiti više glasova od Demokratske stranke Dragana Đilasa. Tadić je, podsetimo, nedavno napustio DS i osnovao NDS.

Istakao je da NDS neće moći da učestvuje u vladi sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) Ivice Dačića, jer od SPS-a "danas više nema nikakve koristi, a šteta je očigledna".

Tadić je kazao da od SPS-a "danas nema više nikakve koristi, a šteta od njih je očigledna u svakoj društvenoj sferi za koju su nadležna njihova ministarstva".

"Ukoliko ne bi bilo tako, to bi značilo da nismo dovoljno sazreli kao društvo da bismo prepoznali istinsku demokratiju za razliku od deklarativne koja je zapravo tabloidna i makijavelistička organizacija bazirana na menadžersko-poslovnoj, a ne na političkoj i ideološkoj osnovi", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: