"LDP nudi odgovore za izazove"

Političari koje se danas kandiduju ne razmišljaju o Beogradu za dve ili tri decenije, i zato je kampanja tako sterilna i prazna, kaže Željko Ožegović.

Izvor: Danas, Tanjug

Utorak, 04.03.2014.

22:19

Default images

Kandidat Liberalno-demokratske partije za gradonačelnika Beograda Željko Ožegović izjavio je da suština uspešne gradske politike mora biti sposobnost da se odgovori na pitanje kako će prestonica funkcionisati kada u njoj bude živelo četiri miliona ljudi, a nijedna od stranaka koje nastupaju na izborima, osim LDP, ne nudi odgovor na to pitanje.

"To je ključna tema za mene, dok o njoj ćute moji protivkandidati. Ako ne odgovorimo na to pitanje, možda će biti zakrpljene rupe na asfaltu, ali ako nam i dalje za vožnju od dva kilometra u centru grada bude trebalo tri sata, teško da će neko hteti da ulaže u Beograd", rekao je Ožegović u intervjuu listu Danas.

Na pitanje da li će u Beogradu, ukoliko LDP bude imao odlučujuć uticaj na odluke, sprovoditi socijalnu politiku kakva je vođena u vreme gradske administracije Dragana Đilasa, Ožegović je odgovorio objašnjenjem da ne postoji Đilasova socijalna politika, vrtići, škole ili most, jer je sve to građeno novcem Beograđana.

"U Beogradu, kao i u celoj Srbiji, mora da se sprovodi odgovorna i održiva socijalna politika. Neophodno je da se urade socijalne karte, da se tačno zna kome treba pomoći. To malo novca koje grad ima moramo najpoštenije rasporediti, i to ne sme da bude kupovina podrške kao što je bilo u slučaju Đilasa. On je tako plaćao svoju koaliciju sa PUPS. Te koalicije više nema, ostali su samo dugovi u gradskoj kasi", objasnio je Ožegović.

On je precizirao da na predstojećim izborima u Beogradu računa na podršku demokrata s kojima je 1996. protestovao u Kolarčevoj i sa kojima je 5. oktobra bio na ulici, kao i onih 70 odsto građana Novog Beograda koji su pozitivno ocenili njegov rad u vreme kada je bio na čelu te opštine.

"Tražim podršku onih koji me znaju i vide šta je rezultat rada onih koji su me nasledili na Novom Beogradu. Tražim podršku jer želim da Beograd vodim isto kao što sam vodio Novi Beograd, sa čistim računima a ne nagomilanim dugovima. Ti ljudi znaju da sam uvek verovao u istu ideju i da ih nikada nisam izneverio", rekao je Ožegović.

On je konstatovao da u Beogradu nema prave izborne kampanje, zbog čega gradski i republički izbori moraju biti zakonom razdvojeni.

"Mislim da Beograđani dobro vide sve to. Prethodni gradonačelnik zna da neće biti ponovo gradonačelnik, jedan je grad već vodio šest godina, ali se toga ne seća. Imamo i one s timom, ali nikako da čujemo ko im je kapiten", rekao je Ožegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: