Kameron:Moramo da pritisnemo Rusiju

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio da će se Rusija suočiti sa diplomatskim, političkim i ekonomskim pritiskom zbog narušavanja suvereniteta Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.03.2014.

19:50

Default images

Kameron, koji je predsedavao sastankom posvećenom krizi u Ukrajini kom su prisustvovali najviši vojni i bezbednosni zvaničnici, rekao je da svet mora da pošalje "jasnu poruku" Moskvi.

Prema njegovim rečima, potrebno je da dođe do smirivanja situacije, a ne da se "ide putem kojim je krenula ruska vlada, kršeći suverenitet i teritorijalni integritet druge zemlje".

"Zato moramo da izvršimo diplomatski, politički, ekonomski i drugi pritisak da bi to ostvarili. To je veoma jasna poruka koju ceo svet treba da pošalje ruskoj vladi", istakao je Kameron.

Kameron je dodao da su izveštaji o ultimatumu ruske Crnomorske flote ukrajinskim vojnicima na Krimu da se predaju sutra do pet časova po lokalnom vremenu ili će biti suočeni sa vojnim napadom, izuzetno zabrinjavajući.

U međuvremenu, ruska Crnomorska flota na Krimu demantovala je informacije da je ukrajinskim vojnicima u bazama na Krimu postavila ultimatum o predaji, nazivajući takve tvrdnje "besmislenim".

Predstavnik ruskih snaga kazao je da su "navikli na svakodnevne optužbe o korišćenju sile protiv ukrajinskih snaga, ali da napori da se izazove sukob neće uspeti", prenela je agencija Interfaks.

Istovremeno, predstavnici autonomne vlasti na Krimu razmatraju blokadu ukrajinskih televizijskih stanica da bi, kako su saopštili, zaustavili "tok laži".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: