Dačić:Suđenje da ne uzburka strasti

Premijer Dačić izjavio da političari ne treba da dozvole da suđenje Srbiji i Hrvatskoj po tužbama za genocid iskomplikuje odnose i uzburka nacionalne strasti.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 03.03.2014.

12:29

Default images

"Ukoliko se argumenti (na suđenju) budu prepričavali u medijima, to će dodatno uzburkati nacionalne strasti", rekao je Dačić novinarima u Beogradu povodom suđenja koje je počelo danas pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Premijer je dodao da je Srbija spremna da opovrgne hrvatsku tužbu i da je srpska tužba zasnovana na dovoljnom broju dokaza.

"Šta god da je bilo u prošlosti moramo na to da stavimo tačku", rekao je Dačić.

On je rekao da je Srbija želela da se istovremeno povuku obe tužbe.

"Za raščišćavanje svih istorijskih računa dobro je da se suđenje dovede do kraja i da međunarodni organi daju svoje mišljenje i presude", rekao je Dačić.

Ljajić: Srbija neće izgubiti spor

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić smatra da Srbija neće izgubiti spor sa Hrvatskom pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu i poručuje da Srbija ne želi da to poremeti odnose sa susednom Hrvatskom.

I on je podsetio da je Srbija nastojala da dođe do vansudskog dogovora, da je sa Hrvatske strane postojala načelna spremnost, ali da je posle radikalizacije situacije u Vukovaru oko ćiriličnog pisma očigledno postojala bojazan hrvatskih vlasti da neće imati podršku javnog mnjenja za takav scenario, pa nije bilo hrabrosti da se ide sa vansudskim dogovorom.

Ljajić je rekao da se sada došlo do situacije u kojoj se sudski spor ne može izbeći, ali i da je siguran da ga Srbija neće izgubiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: