DSS ima plan za oporavak Srbije

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić izjavio u Kosovskoj Mitrovici da ta stranka ima realan program za ekonomsku, političku, državnu i moralnu obnovu Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 03.03.2014.

12:52

Default images

DSS je oduvek imala svoj odnos prema Kosovu i narodu srpskom u pokrajini i kada je bila u opoziciji i kada je bila na vlasti, a sada kada je ponovo u opoziciji i kada je najteže na Kosovu DSS ima realan program za Srbiju a samim tim i za Kosovo i Metohiju, poručio je Samardžić.

"DSS ima program za ekonomsku obnovu Srbije, za političku, državnu i moralnu obnovu Srbije. U ovom trenutku kada je na vlasti politička struktura koja je Kosovo predala Albancima važno je ljudima pokazati da postoji stranka koja zna šta će i sa Srbijom i sa Kosovom", rekao je Samardžić.

On je kazao da u DSS smatraju da izlaskom Srbije iz “ove velike moralne i ekonomske krize i odvajanjem od ovog tegobnog sporazuma sa EU Srbija može da stane na noge i da onda ponovo i ekonomski i politički i na svaki drugi način veže svoj narod za sopstvenu državu”.

Tek tada, dodao je Samardžić, Srbija može da povrati stanje koje je bilo do pre nekoliko meseci i održavanja izbora i da izvojuje stanje u kojem će se opet razgovarati o statusu Kosova i Metohije.

"Vlada Srbije se odrekla Kosova"

Samardzić je danas u Gračanici pozvao Srbe da 16. marta izađu na izbore i glasaju za one koji imaju plan da Srbiju zajedno s Kosovom izvuku iz krize.

Samradžić je ocenio u govoru da je sadašnja vlada Srbije "napravila možda i najveću štetu Srbiji" jer je "poslušala nalog Evropske unije i predala Kosovo Albancima" i to "nizašta" - jer Srbija i njeni građani ništa nisu dobili zauzvrat.

S druge strane, DSS je uvek smatrala da se Kosovom ne može trgovati, kazao je on.

"Teško je sada posle ovih poraza i kapitulacija razmišljati o nekom brzom vraćanju Kosova pod režim Srbije. Do pre nekoliko meseci bar četiri opštine su bile u okviru lokalne samouprave Srbije, a sada su na tanjiru predate u sistem Kosova i zato je sada - objektivno - teško govoriti o nekom brzom vraćanju", kazao je Samardzić.

Samardzić je rekao da se Kosovo za Srbiju drži "tankom niti" koja "samo što nije prekinuta".

Samardzić je ocenio da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) "prevara i obmana" i "iluzija koju su vlasti SNS i SPS, najviše (Aleksandar) Vučić i (Ivica) Dačić, pružali Srbima na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: