Putin Obami: Štitimo svoje interese

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je predsedniku SAD Baraku Obami da u slučaju širenja nasilja u Ukrajini Rusija zadržava pravo da zaštiti svoje interese.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.03.2014.

23:11

Default images

Kako je saopštila pres služba Kremlja, Putin i Obama su u telefonskom razgovoru razmatrali pojedinosti o "različitim aspektima vanredne situacije u Ukrajini", prenela je agencija Itar tass.

Ruski predsednik naglasio je da u slučaju širenja nasilja u istočnim regionaima Ukrajine i Krima, Rusija zadržava pravo da štiti svoje interese i tamošnje stanovništvo.

Putin je naglasio da postoje stvarne pretnje za život i zdravlje gradjana Rusije i sunarodnika koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

Kao odgovor na zabrinutost Obame zbog moguće upotrebe ruskih oružanih snaga u Ukrajini, Putin je skrenuo pažnju na provokacije i prestupe ultranacionalista, ohrabrenih od sadašnjih vlasti u Kijevu.

U saopštenju se navodi da je telefonski razgovor inicirao američki predsednik.

Ruski senatori su jednoglasno izglasali da se pošalju jedinice ruske vojske na Krim, "kako bi se obezbedio mir i stabilnost u regionu".

Putin je rekao u telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Kimunom da u slučaju eskalacije nasilja u ophođenju prema stanovništvu ruskog govornog područja u Ukrajini, Rusija ne može da ostane po strani.

Kako prenosi pres služba Kremlja, Putin je kazao da će Rusija preduzeti neophodne mere u okvirima medjunarodnog prava, javila je agencija Itar tas.

Ruski predsednik i generalni sekretar UN naglasili su tokom razgovora potrebu da se spreči dalja eskalacija krize u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: