Kličko: Rusi provociraju

Ukrajinski opozicionar, bivši bokser, Vitalij Kličko rekao je da to što Rusi štite bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Junukoviča predstavlja provokaciju.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

13:34

Default images

"Za svakog Ukrajinca je provokacija to što je ruski predsednik Vladimir Putin tom krvavom diktatoru, očito, odobrio utočište", rekao je Kličko za "Bild".

On je, kada je reč o ruskim vojnim postupcima, naveo da se u potpunosti slaže sa stavom vršioca dužnosti ukrajinskog predsednika o tome da bi "svako pomeranje trupa izvan ruskih zaštitnih punktova na Krimu bio akt agresije".

"Srećan sam da se NATO o tome jasno izjasnio", rekao je Kličko.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je juče na sastanku Komiteta Nato-Ukrajina u Briselu da je ekstremno zabrinut zbog povećanja napetosti na Krimu i pozvao sve strane da se uzdrže od provokativnih akcija I da se vrate dijalogu.

On je takođe pozvao Rusiju da ne diže tenzije.

Američki sekretar odbrane Čak Hejgel izjavio je da SAD očekuju da će se Rusija uzdržavati od bilo kakvih poteza koji mogu biti pogrešno protumačeni ili "mogu da dovedu do pogrešnog zaključka u ovom delikatnom trenutku" i dodao da Rusija mora biti transparentna u vezi sa vojnim vežbama duž granice s Ukrajinom, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: