Rakić:Nema razloga za dalji pritvor

Novoizabrani gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić večeras je oštro protestovao protiv produženja pritvora Oliveru Ivanoviću za dva meseca.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2014.

22:17

Default images

On jerekao da ne postoji nikakav opravdan razlog za takvu odluku.

Rakić je zatražio da se uvaže garancije Vlade Srbije da će Ivanović biti u svakom trenutku dostupan pravosuđu i da mu se iz tog razloga dozvoli da naredna dva meseca provede u kućnom pritvoru ili da bude prebačen u pritvorsku jedinicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

"Ne postoji nikakav opravdan razlog za takvu odluku, kao što ne postoji baš nikakva opasnost od uticaja na svedoke i od bekstva osumnjičenog, kao što je danas izjavila portparol Euleksa Irina Gudeljević", rekao je Rakić, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ranije danas, pretpretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici uvažio je zahtev Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) i odredio produženje pritvora Ivanoviću za dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: