Ove godine ambasada Kosova u CG

Ministri spoljnih poslova Crne Gore i Kosova Igor Lukšić i Enver Hodžaj potpisali su u Prištini memorandum o saradnji dve vlade u procesu evropskih integracija.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2014.

19:35

Default images

Oni su najavili otvaranje ambasade Kosova u Podgorici tokom ove godine, te skoro potpisivanje sporazuma o demarkaciji granice.

Kak je saopšteno iz crnogorske vlade, oni su ocenili da Crna Gora i Kosovo nemaju otvorenih pitanja i da su "najbolji primer konstruktivnih susedskih i dobrih bilateralnih odnosa".

Lukšić se tokom zvanične posete Prištini sastao i sa predsednikom parlamenta Jakupom Krasnićijem i premijerom Hašimom Tačijem.

Tokom sastanka Lukšića i Tačija ocenjeno je da su dijalog Beograda i Prištine, te normalizacija odnosa dve strane, doprineli stvaranju pozitivne klime u čitavom regionu.

Na sastanku Lukšića sa Krasnićijem ocenjeno je da su manjine važna spona za dalje unapređenje i jačanje bilateralnih odnosa Crne Gore i Kosova.

Krasnići je, najavio skoro rešavanje pitanja priznavanja crnogorske nacionalne zajednice u Ustavu Kosova, odnosno obezbedi njena veća zastupljenost u kosovskim institucijama, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: