Vučić: Srbi će opstati na Kosovu

U Leposaviću u podne počeo predizborni miting SNS kom prisustvuje lider te partije Aleksandar Vučić. On je danas postao počasni građanin Leposavića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.02.2014.

11:38

Default images

Zbog mitinga je vidljivo pojačano prisustvo kosovske policije.

Vučić je Srbima na Kosovu poručio da im garantuje bezbednost i opstanak.

"Moraćemo mnogo toga kod sebe da popravimo, ali nemojte da brinete, garantujem da niko neće ugroziti vas i vašu decu, vaš opstanak na Kosovu i Metohiji, i to ne govorim samo vama na severu Kosova, već i Srbima u Prilužju, Plemetini, Goraždevcu, Hoči, od Gračanice do Kosovskog Pomoravlja. U svakom mestu na Kosovu i Metohiji će Srbi opstati i biti bezbedni", rekao je Vučić.

Pred velikim brojem građana on je rekao da zna da su Srbi na Kosovu zabrinuti, da im nije mnogo stalo do mitinga i političkih okupljanja, da razmišljaju o budućnosti i budućnosti svoje dece, što je, kako je podvukao, mnogo važnije od pokliča, izbornih lista i izbornih rezultata.

"Svašta su radili i radiće. Hapšenje naših ljudi posle 12 ili 15 godina za navodne zločine, kao da pre toga nisu mogli da znaju da je nečega bilo, a očigledno nije bilo, pokazuje da se neko plaši srpske snage i jedinstva. Naš odgovor mora da bude hrabar i mudar", poručio je Vučić dodajući da je u Briselu više puta izgovorio tešku i nepristojnu reč, ali da je uvek znao koliko je važno da se pametno i mudro ostvaruju ciljevi za naše ljude, te da je to važnije od hvalisanja i praznog junačenja.

Rezultat za naš narod takav je da uvek možete da kažete da je KiM deo Srbije, da na KiM bezbedno žive Srbi i da će se Srbija starati da ima radnih mesta na Kosovu kako bi Srbi živeli bolje iz dana u dan, rekao je Vučić, podsetivši da su donošene mnoge teške odluke, ali da je to pametnije od onih koji su govorili da ništa ne treba da se radi, da treba da se izolujemo od sveta.

Načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić izjavio je da je Srbija na pravom putu, "onom kojim uspešno korača predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić" i izrazio očekivanje da će nakon izbora 16. marta biti još jača. "Zbog tog pravog puta smo podržali Briselski sporazum, zato smo išli na izbore, zato smo pomogli našoj Srbiji da bude jača i da iz dana u dan sve više jača, nas će na Kosovu biti onoliko dugo i u onolikom broju koliko bude Srbija jaka", poručio je Kostić na predizbornom mitingu SNS.

Dodao je da se nada da će na parlamentarne izbore izaći i oni koji su kritikovali izbore i procese na Kosovu, a to je pokazalo da takvi više nemaju prava da se predstavljaju kao portparoli Srba sa Kosova.

Mitingu prisustvuju ministar odbrane Nebojša Rodić i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je izjavio da će se uspešnost njihove politike meriti po tome koliko Srba će na Kosovu i Metohiji biti danas, a koliko sutra.

Vulin je građanima na predizbornom mitignu SNS poručio da nikada nisu pogrešili kada su bili uz svoju državu Srbiju, da im ona to ne zaboravlja, te da ne misli da ide s Kosova. "Nadamo se da će Vučić ovde doći kao premijer i pozdraviti vas i reći da je Srbija uvek uz vas. Postoje problemi na koje možemo da utičemo malo i nimalo, ali možemo da utičemo na to kako će Srbi živeti na Kosovu i Metohiji. Sve što smo činili do sada činili smo da bi gradjani barem malo bolje živeli", rekao je Vulin.

A on će, kako je rekao, biti srećan kada u Leposavić i Štrpce bude dovodio decu iz Novog Sada ili iz Beograda, kada budu mogla slobodno da koračaju ulicama tih naselja, jer će tada i "srpska država biti srećna".

Okupljenima na mitignu ispred zgrade opštine pre Vulina se obratio kandidat za poslanika iz Leposavića Aleksandar Jablanović, koji je rekao da "Srbi na KiM staju na svoje noge zahvaljujući državi Srbiji, Vučiću i ljudima koji sa njim rade na formiranju Zajednice srpskih opština".

"Nismo vas prevarili 3. novembra kada smo rekli da treba da izađemo na lokalne izbore. Srbija će biti tamo gde je poslednji Srbin, gde je svaka srpska institucija. Srbija sa SNS sa Vučićem nikada neće biti ista, biće poštenija, pravednija", poručio je Jablanović.

Jablanović je na mitingu prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću uručio plaketu počasnog građanina ovog grada, zbog zasluga za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Istakavši da mu je pripala velika čast da uruči priznanje Vučiću, Jablanović je istakao da je on najzaslužniji što je Srbija i dalje celovita, što KiM neće biti odvojeno od matice.

"Predajem ključ južne srpske pokrajine sa grbom Srbije prvom potpredsedniku Vlade Srbije, jer samo Vučić i njegov tim mogu tim ključem da oteraju sve neprijatelje iz Srbije, da bi Srbija ostala celovita", rekao je Jablanović.

Predstavnici Leposavića su odluku da Vučić bude počasni građanin doneli prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: