"Razmišljamo o najširoj koaliciji"

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da mesto u budućoj vladi nikome nije zagarantovano i da SNS razmiššlja o najšširoj mogućoj koaliciji.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Četvrtak, 27.02.2014.

23:02

Default images

On je rekao i da lično ne vidi svoju stranku u koaliciji sa Draganom Đilasom.

"Posle svega ššto je uradio u poslednjih desetak godina, i načina na koji je stekao milione i zadužžio Beograd, ne mislim da bi mogao da uradi za građane neššto dobro", ocenio je Stefanović za "Novosti".

Upitan da li misli da su socijalisti iskreni u borbi protiv korupcije i kriminala on kaže da je na njima da to dokažžu, a građani će na izborima proceniti kakvo je njihovo zalaganje. "Neću ja to da ocenjujem", rekao je potpredsednik SNS.

Na pitanje da li će posle izbora SNS praviti šširu koaliciju ili će se odlučiti za manje partnera on kaže da bez obzira na broj osvojenih glasova SNS-u nije cilj da prigrabi što višše vlasti, već razmišlja o najšširoj mogućoj koaliciji.

"Znam da pojedine partije pričaju da su se već dogovorile sa nama, ali to nije istina. Ko će činiti vladajuću koaliciju i da li će SNS biti u njoj reći će građani na izborima. ŽŽelimo da sarađujemo samo sa onima koji svojim delima, a ne samo rečima, podržžavaju naššu borbu protiv korupcije i onima koji žžele bržže u reforme", rekao je Stefanović.

On, međutim, dodaje i da nije nemoguće da se veći broj stranaka posle izbora udružži kako bi ih sprečili da formiraju vladu ili da makar umanje njihovu ulogu.

Komentarišući da je nedavno uššao u „klinč“ sa Draganom Markovićem Palmom zbog privođenja Branka Lazarevića i možže li afera "„Banana" da narušši saradnju sa koalicijom oko SPS, Strefanović kaže da nije uššao u klinč sa Markovićem, već sa politikom koja je potpuno suprotna onoj koju sprovodi SNS.

"Svi moraju da se opredele na kojoj su strani u borbi protiv korupcije. Da li su na strani iskrene i istinske borbe protiv nje ili su za selektivnu pravdu".

Na pitanje da li je tempirano da se slučaj „Lazarević“ otvori baš u kampanji, on kaže da SNS o tome ne odlučuje, već to rade držžavni organi, kao i da je u ovom slučaju važžnije zaššto se ovo pitanje nije otvorilo ranije, a ne kada je otvoreno.

Povodom spekulacija da bi Darko ŠŠarić mogao da bude uhašpšen malo pre izbora Stefanović kaže da o tome ne zna ništa, jer su istrage uvek tajne, ali da će za Srbiju biti dobro bilo kada da bude uhapšen.

Komentarišući ankete koje naprednjacima predviđaju ubedljiv trijumf, Stefanović kaže da ne poklanjaju previšše pažžnje istražživanjima i procentima i da im je najvžažnije da provere da li većina građana podržžava politiku koju ta stranka vodi.

"Ali, naravno da bih voleo da osvojimo što višše glasova, jer bi to bila potvrda legitimiteta svega što smo radili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: