Egipat: Smrtna kazna za 26 ljudi

Sud u Kairu je danas osudio 26 ljudi na smrtnu kaznu zbog osnivanja terorističke grupacije i planiranja napada na Suecki kanal, objavili su lokalni mediji.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2014.

12:43

Default images

Svima osim jednom optuženom se sudilo u odsustvu, prenela je agencija AP.

Tužilaštvo je tvrdilo da su optuženi prošle godine planirali napade na brodove koji prolaze kroz Suecki kanal, kao i na zgrade bezbednosnih snaga, strane turiste, hrišćane i policajce.

Ta teroristička organizacija, koja se ugledala na Al Kaidu, preuzela je odgovornost za prošlogodišnji napad granatom na Suecki kanal.

Egipatski sud je 2012. osudio 14 militanata na smrt zbog napada na policiju i civile na Sinajskom poluostrvu posle ustanka u toj zemlji 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: