Niš: Lekari prete obustavom rada

Na Klinici za opštu hirurgiju u Nišu svaki dan održava se jednosatni štrajk upozorenja. Od 7. marta najavljena je potpuna obustava rada zbog solidarnog poreza.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.02.2014.

11:23

Default images

"Osim ukidanja solidarnog poreza, zahtevamo vraćanje naših koeficijenata koji su važili pre 1. januara 2014. godine", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora docent dr Aleksandar Zlatić.

Kako se sada dežurstva plaćaju samo do 40 sati, a lekari su zbog organizacije posla i manjeg broja zaposlenih prinuđeni da rade i više od tog limita, oni traže da se dežurstva plaćaju prema realnoj satnici, napomenuo je on.

"Prijem novih lekara se ne dozvoljava i prinuđeni smo da dežuramo više od tih plaćenih 40 sati, dok je sve preko toga ne plaća", objasnio je Zlatić i rekao da je primenom novog načina obračuna plata lekarima smanjena ukupno za oko 20. 000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: