Šutanovac: Srbija tone u veću krizu

Potpredsednik DS Dragan Šutanovac ocenio je da je politika SNS i lidera te stranke Aleksandra Vučića u prethodnom periodu bila "katastrofalna".

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.02.2014.

18:41

Default images

Šutanovac je naglasio da se u Srbiji stvara "iluzija da zemlja može biti bogata sa siromašnim kapaitalistima".

"Mišković (Miroslav) nije osuđen - da li će biti ne znam, ali ne postoji presuda i znam da se u zemlji stvara aluzija ili iluzija da možemo da budemo bogati sa siromašnim kapaitalistima. To ne može i nigde u svetu to ne postoji. Ako pobijemo sve gazde u Srbiji, što je nečija intencija, nevezano za Miškovića ili nekog drugoga, Srbija će biti još siromašnija", rekao je Šutanovac.

On je za RTV naveo da je za to da se poštuje sistem vrednosti sa jedne strane, a sa druge strane institucije sistema, navodeći da je i veliki broj članova DS hapšen, ali da su potom puštani, jer "niko ili nema optužnicu ili neće je imati".

Šutanovac je rekao da je politika Vučića "katastrofalna, da ima energiju, ali da ona nije svrsishodna".

"Da je Vučić ispunio ijedno obećanje iz kampanje ili nakon toga u ovim godinama vlasti, imao bi realnu podršku inteligencije - pošto to nije zaslužio ima podršku onog dela ljudi koji ne razumeju šta se sada dešava - a dešava se spirala neuspeha vlade i to da nemamo ispunjeno nijedno obećanje, a da je u međuvremenu Vučić sam podizao lestvicu svakog dana dovedeći šeike i obećavajući neke milijarde", rekao je Šutanovac.

On je naveo i da se "godinu i po dana šeici šetaju po Beogradu i Srbiji" i da ne bi imao ništa protiv da je nešto ispunjeno, ali da nije.

Potpredsednik DS je rekao i da je Evropa izašla iz recesije, a da Srbija tone u još veću krizu.

"Prvi put od 2000. godine imamo pad životnog standarda u ovoj godini", rekao je Šutanovac, navodeći da je prošečna plata u januaru bila 38.000 dinara, "što je 25 odsto manje nego u decembru, kada se daju bonusi i 6,5 odsto manje nego u januaru prošle godine, a u međuvremenu je život poskupeo oko 35 odsto".

"Toliko je pao životni standard građana", naveo je Šutanovac.

On je naveo i da su izbori 16. marta specifični, jer se Srbija podelila na dva bloka - SNS i sve one koji misle da imaju dogovor sa tom strankom i koji ne štede reči mržnje prema DS, dok je sa druge strane DS sa svojom koalicijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: