Ranjen Janukovičev saradnik

Bivši šef administracije opozvanog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, Andrij Kljujev, ranjen je iz vatrenog oružja, prenosi agencija AP.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2014.

15:07

Default images

Njegov portparol Artem Petrenko rekao je agenciji AP da je Kljujev smešten u bolnicu, ali nije mogao da iznese više detalja o napadu, niti u kojoj se bolnici on nalazi.

Prema navodima Rojtersa, Kljujev je ranjen u nogu, a nije poznato da li je on u trenutku napada bio u društvu Janukoviča, čija je lokacija trenutno nepoznata, nakon što su za njim nove ukrajinske vlasti raspisale poternicu.

Petrenko je takođe potvrdio da je Kljujev u nedelju podneo ostavku na mesto šefa Janukovičeve administracije.

Prema navodima agencije AP, Kljujev je tokom tromesečnih protesta bio jedna od najomraženijih figura među opozicionim demonstrantima.

Janukoviča je ukrajinski parlament opozvao u subotu, a funkciju predsednika države je privremeno preuzeo predsednik parlamenta Oleksander Turčinov. Predsednički izbori su zakazani za 25. maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: