"Parazitski sistem- glavni problem"

Parazitski sistem je centar problema koji Srbiju košta milijarde i to mora da se promeni, poručio je nosilac izborne liste "Dosta je bilo" Saša Radulović.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2014.

21:13

Default images

"Negativna selekcija je problem koji se preliva na svaku sferu društva. Napravićemo sistem koji vrednuje znanje i kvalitet. Trebaju nam stručni i kredibilni ljudi. U svakoj sferi nam je bitna pozitivna selekcija“, dodao je on na tribini u niškom bioskopu "Kupina".

“Mogu da vam obećam da moj kum nikad neće biti direktor Elektromreže Srbije. Moj sin nikada neće biti direktor Pošte“, izjavio je Radulović.On je na tribini rekao da je kum prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića direktor Javnog preduzeća Elektromreže Srbije.

Govoreći o borbi protiv korupcije, Radulović je rekao da istrage oko 24 sporne privatizacije nisu završene. "One su samo skrenute. Očito je bilo potrebno samo jedno hapšenje“, ocenio je on.

Ministar privrede u ostavci kaže da nisu tačne tvrdnje da Srbija ima dobre zakone koji se ne primenjuju. "To nije tačno, imamo nerazumne zakone. Na primer, moler koji radi za 300 evra mora da izdvoji 120 evra za državu da bi poslovao legalno. To niko neće da radi, i to dakle ne možete primeniti. Zato moramo da smanjimo namete na rad“, rekao je on i dodao da je 30 odsto ekonomije u Srbiji u sivoj zoni.

"Prebacite našeg čoveka u države sa uređenim sistemom i on će odlično funkcionisati. Problem, dakle, nije u ljudima već u sistemu“, rekao je Radulović.

Nosilac izborne liste Dosta je bilo – Saša Radulović je ponovio da su najave investicija Mercedesa u Srbiju prazne priče. "Mercedes nema nikakav interes da ulazi u Srbiju, bila je prva rečenica predstavnika Mercedesa na sastanku na kome smo bili ministar finansija, Siniša Mali i ja“, rekao je Radulović. Prema njegovim rečima, predstavnici Mercedesa su izrazili zainteresovanost samo za učešće na tenderu Grada Beograda za kupovinu novih autobusa. "Ali, pošto su ti autobusi preskupi i ne bi prošli tender, ideja je da Mercedes Ikarbusu proda svoje šasije, da Ikarbus nadogradi šasiju i da takav autobus učestvuje na tenderu“, rekao je Radulović. On je dodao da predstavnici Mercedesa nisu bili spremni ni da razgovaraju ni o tome da takav novi autobus preko Mercedesa nađe i neka treća tržišta.
Foto: Izborna lista Dosta je bilo
Radulović je upitao da li Beogradu trebaju takvi autobusi, dodavši da bi odgovor na to pitanje trebalo da da analiza tržišta. Prema njegovim rečima, međutim, takva analiza nikada nije napravljena, iako je njegovo ministarstvo to tražilo od Ikarbusa.

Govoreći o pomoći Evropske Unije Srbiji, Radulović je rekao da Srbija najpre treba da "želi i da počne da gradi zdrav sistem, a onda će joj i EU pomoći“.

Kandidat za poslanika na izbornoj listi Dosta je bilo – Saša Radulović i profesor Fakulteta političkih nauka Dušan Pavlović rekao je u Nišu da deca prvi susret sa parazitskim sistemom dožive kada vide da nastavnici poklanjaju ocene. "Sistem poklanjanja ocena u osnovnim školama prelama se na srednje škole, onda i na fakultete, pa i na studente master studija. Ta negativna selekcija od osnovne škole, preko srednje i fakulteta, preliva se i na društvo. To je problem našeg obrazovnog sistema koji postaje problem društva“, rekao je Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: