Bulatović: Srbi u Ukrajini bezbedni

Ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović izjavio da su svi naši građani bezbedni, a da se dva srpska bogoslova iz Kijevo-pečerske lavre nalaze u ambasadi.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.02.2014.

10:55

Default images

"Svi su naši građani dobro, prema našim informacijama. Nemamo informacije da je bilo ko ugrožen", rekao je Bulatović u telefonskoj izjavi Tanjugu i dodao da ambasada ulaže velike napore da bude sa njima u kontaktu.

"Tokom noći su iz lavre izvedena dva studenta Teološkog fakulteta i oni se od jutros nalaze u ambasadi Srbije dok ne nastave put ka kući", kazao je ambasador.

Ukrajinske televizije prenele su ranije informaciju da su "odredi samoodbrane" sa kijevskog Trga nezavisnosti, Majdana, organizovali čuvanje lavre kako bi sprečili moguću pljačku crkvene imovine i dragocenosti nakon spekulacija da radikalni demonstranti planiraju upad u taj crkveni kompleks.

Lavra pripada Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi Moskovske patrijaršije i pod zaštitom je Uneska.

Bulatović je dodao da ambasada "radi u složenim uslovima" i izrazio je nadu da će se "stanje što pre stabilizovati u Ukrajini i da će krenuti na bolje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: