OEBS: Brojati glasove na licu mesta

Portparol OEBS na Kosovu Nikola Gaon izjavio da bi prebrojavanje glasova ponovljenih izbora za gradonačelnika Mitrovice trebalo da se obavi na licu mesta.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2014.

09:54

Default images

Nakon obilaska biračkih centara Gaon je izrazio zadovoljstvo što su sva izborna mesta otvorena na vreme i što se glasanja odbija mirno, bez incidenata.

OEBS, kako je podsetio, kao i u novembru i decembru, ima ulogu fasilitatora.

"Tu smo da pružimo svu potrebnu tehnicku podršku", kazao je Gaon.

Kada je reč o prebrojavanju glasova on je istakao da procedura nalaže prebrojavanje na licu mesta, i da su drugačije situacije izuzeci.

U drugom krugu prvog pokušaja izbora gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, nakon odluke Centralne izbore komisije, posle insistiranja OEBS-a, prebrojavanje glasova obavljeno je u Prištini, što je izazvalo sumnje u izborni proces.

Upitan da li je glasanje omogućeno lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću koji se nalazi u pritvorskoj jedinici u Prištini Gaon je odgovorio da OEBS ne odlučuje o takvim stvarima, već Centralna izborna komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: