"Janukovič nudio mito graničarima"

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič pokušao je u subotu da podmiti graničare u Donjecku da dopuste da njegov avion poleti, izjavio portparol granične službe.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2014.

23:38

Default images

Janukovič je u subotu smenjen glasanjem u parlamentu, a vanredni predsednički izbori sazvani su za 25. maj. On je napustio Kijev i otišao u Harkov, ali se trenutno ne zna gde se nalazi.

"Privatni avion, koji je trebalo da poleti sa aerodroma u Donjecku, nije imao odgovarajuće dozvole. Kada su nadležne osobe htele da provere dokumenta, dočekali su ih naoružani ljudi predloživši im novčanu nadoknadu u zamenu za odobrenje leta bez autorizacije", rekao je portparol Sergej Astahov.

On je objasnio i da su graničari odbili tu ponudu.

"Malo kasnije dva blindirana vozila zaustavila su se u blizini aviona, a predsednik je izašao i napustio je aerodrom", dodao je Astahov.

Kako je ranije naveo novi predsednik parlamenta Oleksander Turčinov, Janukovič je pokušao da pobegne za Rusiju, a trenutno se, sumnja se, krije u proruskoj oblasti Donjecka.

Predsednik Janukovič rekao je ranije danas da nema nameru da podnese ostavku, a poslednje događaje je nazvao "pokušajem državnog puča".

Ukrajinska granična služba saopštila je ranije danas da su regionalni guverner i gradonačelnik Harkova pobegli iz zemlje za Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: