Novosti: NDS nastala od "Zelenih"

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić nije registrovao novu stranku, već se sa svojim timom zvanično "pripojio" Zelenima Srbije Ivana Karića, pišu Novosti.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.02.2014.

09:59

Default images

To su morali da učine jer, kako navodi list, ne bi uspeli da do izbora 16. marta završe ceo proces registracije nove stranke, već bi nastupali kao udruženje gradjana.

Stvaranje Nove demokratske stranke odigralo se u dva koraka: prvo su Zeleni formalno odlučili da se fuzionišu sa neregistrovanom NDS, zatim su usvojili nov statut i program i u registar političkih partija, 10. februara, upisali novo ime - Nova demokratska stranka - Zeleni.

Pod tim nazivom Tadićeva stranka i zvanično učestvuje na izborima, ali se kao njen predsednik i zastupnik u registru i dalje vodi Ivan Karić.

Kandidat za poslanika NDS-Zeleni Aleksandar Senić objašnjava za Novosti da su iskoristili već registrovanu stranku, jer bi procedura ozvaničenja nove trajala dva meseca.

"Suštinski, NDS-Zeleni je nova stranka, jer ima i novi statut i program. Kada su Zeleni usvojili ova dokumenta i promenili ime, mi smo svi praktično postali članovi. Karić se formalno vodi kao predsednik, ali je Tadić lider stranke", kaže Senić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: