"Godinama pakuju, pa vade iz fioke"

Godinama stvari pakuju u fioke, pa ih vade kada je potrebno, kaže lider JS Dragan Marković Palma govoreći o "slučaju Lazarević".

Izvor: B92, Beta

Petak, 21.02.2014.

10:45

Default images

On je u "Kažiprstu" naveo da nije slučajno što se o tome priča u izbornoj kampanji, ali je rekao i da je "važno da je lider SPS Ivica Dačić pokazao da nema zaštićenih".

"Godinama se pakuju takve stvari. Stave nešto u fioku i onda stalno vade. To je više politička stvar nego policijska, ali ne kažem da je ovde u pitanju današnja politika ili naš koalicioni partner", rekao je Marković.

Lider JS smatra da je mnogo oko "slučaja Lazarević" učinila propaganda i postavlja pitanje zašto se o njoj priča baš sada, a ne pre nekoliko godina kada je prvi put spomenuta.

"Imam puno pravo da sumnjam zašto do nje nije došlo pre dva ili tri meseca. Kada je u pitanju gospodin Lazarević, sve dok se ne dokaže da je kriv, mogu da kažem da je on nevin. Presuda je ono što može da kaže da je neki čovek nešto učinio", kaže Marković. Marković tvrdi da je taj slučaj "jednostavan i da će se brzo doći do krajnjeg rešenja, kada će se videti da li je tačno ono što pričaju analitičari i pišu mediji".

"Kraj svega će biti drugačiji, ne onakav kakav se najavljuje. Dačić je rekao da se sa Mišom Bananom viđao više puta, ali u Beloj knjizi nema njegovog imena, niti je Dačića policija upozorila na nešto", rekao je Marković.

Na pitanje zašto nikada nije objašnjeno kakve su prirode bili kontakti Dačića i Radulovića, Marković kaže:

"Pa vidite koliko njih se na političkoj sceni sastajalo sa Radulovićem. Bila je jedna kafana na Dedinju, tamo je odlazio i Radulović, sa nekima je igrao i šah...", rekao je Marković.

On je odbacio navode medija da je Lazarević na svedočenju rekao da ga je sa Radulovićem upoznao Dačić i rekao mu da "završi sve što mu treba".

"To su gluposti, tačna je prva polovina izjave, druga ne", rekao je Marković i dodao da "veruje u ono što je radio Dačić" i konstatovao da ne bi dobio priznanje Interpola ili kandidaturu za Nobelovu nagradu da postoji nešto sporno.

Upitan da li Dačić biti "srpski Sanader", Marković je rekao da su to priče za malu decu.

"Zašto bi to bio kada nije radio ništa protiv zakona", upitao je Marković.

Govoreći o izborima, Marković je naveo da je siguran da bez koalicije SPS-PUPS-JS nema nove vlade i nema budućnosti Srbije bez programa te koalicije - socijalne pravde, novih radnih mesta i borbe protiv bele kuge.

"Naš rejting raste, na svim lokalnim izborima smo dobili duplo više nego kada su bili redovni. Građani su ti koji procenjuju da li neko vredi ili ne. Imaćemo više poslanika nego sada", rekao je Marković.

On je na pitanje na čemu bazira takvo mišljenje upitao "da li bi neko smeo da upali industrijsku olimpijsku baklju i da kaže da će za dve godine u Jagodini svi raditi, da nije siguran o to".

"Za dve godine u Jagodini neće raditi samo onaj ko ne želi da radi", rekao je Marković.

Naveo je i da su nedavno došli investitori iz Italije i Londona i to zato što su čuli da u Jagodini čvrsta politička stabilnost, "dok se u drugim mestima gradonačelnik menja na šest meseci".

Marković nije konkretno odgovorio na pitanje da li bi bio ministar u novoj vladi, ali je rekao da njegova koalicija "neće glasati za nekog ministra samo zato što ga neko drugi predlaže", istakavši da u "Srbiji postoje loši menadžeri".

Govoreći o odlasku na poligrafsko testiranje u slučaju ubistva novinara Milana Pantića, Marković je odbacio ocene da je jednu tragediju iskoristio za političku promociju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: