NATO preko Tvitera apeluje na mir

Zvaničnici NATO-a su preko društvene mreže Tviter apelovali na ukrajinske vlasti da se uzdrže od upotrebe vojske u rešavanju krize.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.02.2014.

18:50

Default images

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen i glavnokomandujući savezničkih snaga Filip Bridlav večeras su preko društvene mreže Tviter apelovali na ukrajinske vlasti da se uzdrže od upotrebe vojske u rešavanju krize u toj zemlji.

"Pozivam sve snage u Ukrajini da obustave krvoproliće. Vlada je posebno odgovorna da ne primenjuje prekomernu silu“, napisao je Rasmusen na svom tviter nalogu.

Istovremeno, Bridlav se direktno obratio ukrajinskoj vladi rečima: "Kao vojni komandant NATO, pozivam sve odgovorne lidere da se uzdrže od upotrebe vojne sile protiv ukrajinskog naroda".

Redovni kontakti između NATO i ukrajinskih oružanih snaga su u prekidu dva dana, otkad je predsednik Viktor Janukovič smenio načelnika generalštaba i većinu najviših vojnih rukovodilaca.

Vesti o razmeštanju elitnih padobranskih jedinica u okolinu Kijeva izazvali su bojazan da bi vojska mogla da se umeša u sukobe demonstranata i policije, u kojima je do sada pogunulo više desetina ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: