Rasmusen: Uzdržati se od nasilja

Odnosi Ukrajine i NATO će trpeti ako ukrajinska vojska bude intervenisala protiv demonstranata, saopštio je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.02.2014.

08:33

Default images

"Snažno pozivam ukrajinsku vladu da se uzdrži od daljeg nasilja. Ako vojska bude intervenisala protiv opozicije, odnosi Ukrajine i NATO će biti ozbiljno narušeni", naveo je Rasmusen u saopštenju nakon žestokih sukoba između policije i demonstranata u Kijevu protekla dva dana, prenosi Rojters.

U Kijevu je noćas mirno, ali napeto, nakon što je predsednik Ukrajine Viktor Janukovič u sredu uveče proglasio primirje i pocetak direktnih pregovora s opozicijom.

Posle razgovora s trojicom lidera opozicije, Olegom Tjagnibokom, Arsenijem Jacenjukom i Vitalijem Kličkovom, Janukovič je na svom veb sajtu napisao:

"Na osnovu onoga što smo postigli na sastanku, dve strane su proglasile primirje i početak pregovora s ciljem da se okonča krvoproliće i stabilizuje situacija u zemlji, zarad opšteg mira", prenele su agencije.

U Ukrajini je četvrtak proglašen za nacionalni dan žalosti zbog smrti 26 osoba stradalih tokom okršaja demonstranata i policije u Kijevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: