Širak nakratko u bolnici zbog gihta

Bivši predsednik Francuske Žak Širak kratko je juče boravio u bolnici u blizini Pariza zbog akutnog oblika gihta, otkrili su anonimni izvori.

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2014.

10:22

Default images

Novinar agencije Frans pres javio je da je ispred kuće bivšeg 81-godišnjeg predsednika video kola Hitne pomoći i policijske motocikle, a prema izvorima iz vlade, Širak je kasnije primljen u Parisku američku bolnicu.

"On je došao u bolnicu da bi bio podvrgnut ispitivanjima, nakon čega je otišao", rekao je jedan izvor iz bolnice, dok je drugi izvor blizak Širaku izjavio da se on vratio kući i da je imao "akutni napad gihta... bilo je to veoma bolno, ali nije bilo ništa ozbiljno".

Širak, koji je 2005. doživeo srčani udar, u decembru je imao i uspešnu operaciju bubrega.

Širak je bio predsednik Francuske od 1995. do 2007. godine, a pre toga je dva puta bio premijer. Smatra se jednim od najpopularnijih političara u novijoj francuskoj istoriji.

Njegova supruga Bernadet je prošlog meseca izjavila kako misli da njen muž verovatno nikad više neće govoriti u javnosti zato što doživljava česte gubitke pamćenja, ali je ipak dodala kako smatra da on je boluje od Alchajmerove bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: