PG: Protest ispred zgrade MUP-a

Nekoliko desetina Podgoričana, u organizaciji pokreta Udar, protestuje večeras ispred zgrade MUP-a dajući podršku privedenim demonstrantima.

Izvor: B92

Nedelja, 16.02.2014.

19:03

Default images

Među uhapšenima je i dopisnik beogradskog "Nedeljnika" iz Crne Gore Marko Milačić, a sa onima koji večras protestuju su novinarka podgoričkog Monitora Milka Tadić i profesor Milan Popović.

Predsedništvo najuticajnijeg opozicionog Demokratskog fronta tražilo je od nadležnih hitno puštanje privedenih učesnika jučerasnjih protesta.

"Došli smo da mirnim putem podržimo naše prijatelje koji su pokušali mirnim putem da se bore protiv ove diktature. Tražimo da pustite naše junake, oni su nevini. Postoji osnovana sumnja da su nasilni protesti instalirani od strane režima", rekao je okupljenima aktivista Udara Vuk Vujšić, preneo je podgorički portal CdM.

Popović je istakao da su pritvoru ljudi koji su mirno protestovali, a na slobodi osobe koje na tim demonstracijama "instalirao" režim i koji su kamenicama gadjali policiju.

"Ili će ova vlast biti svrguta ili ćemo ostati njihovi zarobljenici", istakao je profešor Popović.

Aktivisti su pozvali ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da kaže "dosta" aktuelnom režimu i napravi pravu narodnu policiju.

Uhapšenima na jučerašnjem protestu je, nakon što su seli na pešački prelaz ispred zgrade Ministarstva spoljnih poslova, zamenik osnovnog tužioca u Podgorici Saša Čadjenović, koji je ih je saslušavao tokom cele noći, odredio pritvor od 48 sati.

TV Vijesti prenele su ranije danas da je pritvor pored Milačića odredjen, portparolu Foruma 2010 Bobanu Batričeviću, predstavniku Gradjanskog fronta Ninoslavu Kaludjeroviću i još nekim osobama.

Tužilac ih, kako se navodi, tereti da su počinili krivično delo nepostupanje po naredbi službenog lica, odnosno krivi su jer nisu poslušali naredjene policije da se sklone sa ulice.

Iz Foruma 2010 osudili su ponašanje policije tvrdeći da je jedan policijski službenik udario Batrićevića šakom u glavu.

U međuvremenu, policija je postavila barikade u centru Podgorice, oko zgrada Skupstine i vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: