Misa povodom Dana državnosti Srbije

U crkvi Krista Kralja u Beogradu večeras je povodom Dana državnosti Srbije, misu služio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Izvor: B92

Nedelja, 16.02.2014.

20:01

Default images

Misi je prisustvovao veliki broj vernika, kao i predstavnici drugih verskih zajednica, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej i rabin Isak Asiel.

Nadbiskup Hočevar čestitao je praznik i istakao da je važno da svaki pojedinac pruži pun doprinos zajedništvu.

On je kazao da je uloga crkve i verskih zajednica da očiste ljudska srca od egocentrizma i da ljudi, otkrivajući bogatstvo zajednice, napreduju putem mira.

Misi su prisustvovali i premijer Ivica Dačić, ministar odbrane Nebojša Rodić i kandidat Socijalističke partije Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić.

U Srbiji se 15. februar slavi kao sećanje na 1804. godinu kada je u Orašcu počela borba za oslobodjenje od Turaka, i kada je na isti dan 1835. godine Skupština u Kragujevcu proglasila prvi Ustav Srbije, koji je označio i početak savremene srpske državnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: