Podgorica:20 privedeno, 9 povređeno

Crnogorska policija saopštila da je u Podgorici privela 20 učesnika protesta protiv vlasti, a tokom sukoba sa demonstrantima povređeno je devet policajaca.

Izvor: B92

Subota, 15.02.2014.

13:54

Default images

Demonstranti su bacali kamenice na policiju koja je bacila suzavac.

Protest oko 300 građana, uglavnom penzionera i radnika, koji su zahtevali smenu vlasti zbog korupcije i kriminala, počeo u 13 sati ispred Skupštine Crne Gore, da bi se mirna povorka uputila ka zgradi Vlade Crne Gore, gde je grupa huligana nasrnula na policiju.

Maskirani fantomkama i kapuljačama, oni su pokušali u više navrata da probiju zaštitnu ogradu postavljen ispred zgrade, a onda se kamenicama iz obližnjeg parka gadjali policiju uz povike "Kerovi, kerovi" i pevajući pesmu "Štitite lopove, branite bogate, bijete narod za male pare".

Oni su kamenice bacali i na zgrade Vlade Crne Gore i ministarstava inostranih poslova i finansija.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je tokom sukoba povređeno devet policajaca, od kojih jedan teže.

Policija je navela da je uhapsila 20 demonstranata, među koljima i četiri maloletnika.

Izgrednici su, kako je saopšteno, kamenicama oštetili tri policijska vozila

Demonstranti su rasterani nakon što su stigle specijalne policijske jedinice, koje su uz upotrebu pendreka i suzavca rasterale demonstrante.
Foto: Tanjug
Policija je, kako je ranije javljeno, privela i desetak mirnih učesnika protesta, jer su seli na kolovoz jednog od glavnih bulevara u gradu i blokirali saobraćaj.

Nekoliko grupa sa društvene mreže Fejsbuk pozvalo je gradjane da se danas okupe na protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, podstaknuti dešavanjima u BiH.

Protest nije bio prijavljen policiji, a nije poznato ni ko su organizatori.

Grupe koje su pozvale na proteste smatraju da se samo "radikalnim merama" može poboljšati sveukupno stanje u Crnoj Gori i da protestom traže smenu vlasti.

Fejsbuk grupa koje pozivaju na proteste je nekoliko, a samo jedna od njih, "Revolucija u Crnoj Gori. Svi na ulice", broji više od 3.000 članova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: