Brazil: Milion potpisa za Snoudena

U Brazilu je prikupljeno više od milion potpisa podrške za dodeljivanje azila bivšem službeniku američke NSA Edvardu Snoudenu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.02.2014.

20:04

Default images

Aktivisti globalne građanske organizacije Avaaz predali su brazilskom ministarstvu inostranih poslova peticiju koju je potpisalo 1,1 milion ljudi i kojom se traži da Brazil odobri azil bivšem službeniku američke Nacionalne agencije za bezbednost Edvardu Snoudenu.

Koordinator organizacije Majkl Frejtas rekao je da bi "davanje azila Snoudenu bio značajan gest vladajuće (brazilske) strukture'', pošto su prikupljanje potpisa za peticiju organizovali preko interneta, koji obično koriste za dobijanje podrške za svoje političke inicijative.

Potpisi je uručila grupa od oko 30 aktivista organizacije, koji su nosile maske s likom Snoudena, brazilske predsednice Dilme Rusef i američkog predsednik Baraka Obame, prenela je agencija AP.

AP podseća da je prošle godine Snouden obelodanio da su SAD masovno prikupljala podatke iz telefonskih razgovora i mejlova u Brazilu - najveće zemlja Latinske Amerike i da je na meti prisluškivanja bila i komunikacija između predsednice Rusef i njenih saradnika.

Snouden se nalazi u Rusiji, od koje je prošle godine dobio privremeni azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: