Vučić: Ništa nije dogovoreno

Aleksandar Vučić izjavio da nije bilo nikakve izmene Briselskog sporazuma Beograda i Prištine i da "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 13.02.2014.

12:11

Default images

Prvi potpredsednik vlade je novinarima u Kolubari, upitan da li je dogovorom o tome da bude jedan sud za sedam opština izmenjen Briselski sporazum, odgovorio: "Ma kakvi. Prvo, nije ništa izmenjeno iz Briselskog sporazuma i nije ništa dogovoreno."

"Ima jedno pravilo da ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovreno", rekao je Vučić, komentarišući jučerašnju rundu dijaloga u Briselu kojoj je prisustvovao.

On je naveo da mu je teško da objasni i taktiku Beograda jer postoje stvari koje ne sme javno da kaže, ali i poručio da treba imati poverenja u rukovodstvo Srbije jer znaju šta rade.

"Ne znam ko je izlazio sa kakvim izjavama, ali ovo je stvar koju vam kažem", rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon jučerašnjih pregovora u Briselu da se u dijalogu s Prištinom došlo blizu dogovora o formiranju jednog suda za sedam opština na severu Kosova, u kojem će srpski interesi biti zaštićeni.

Dačić je objasnio da će u zgradi suda na severu Kosova biti i Apelacioni sud i istakao da će biti očuvana specifičnost i samosvojnost severa sa srpskom većinom.

Vučić je ranije optuživao prištinske vlasti da "trikovima" žele da izmene sporazume, odnosno da izdejstvuju da severna Kosovska Mitrovica dobije osnovni sud koji će imati svoje grane u četiri severne kosovske opštine i tri opštine južno od Ibra i dodao da je ideja bila da se time promeni etnička struktura.

"Nemam vremena za koketiranje"

Aleksandar Vučić izjavio je danas, takođe, da dosadašnji tok kampanje ne može da se meri sa onom iz 2012. i da postoji jedan normalan odnos i dodao da "sa njim niko ne koketira, jer za tako nešto nema ni vremena".

Vučić je novinarima prilikom obilaska Rudarskog basena Kolubara, odgovarajući na pitanja, rekao da ne primećuje da je dosadašnji tok kampanje prljav.

"Mi, kao neko ko bi trebalo da je bio spreman, nemamo ni spotove, ni plakate i, za razliku od drugih, ne obećavamo med i mleko", rekao je Vučić. On je naveo da naprednjaci ne govore da će sve što je loše da ukinu istoga dana i "da će sve sa neba da nam padne - neće".

Vučić je rekao da će, kada bude bio u kampanji, govoriti samo ono što je plan za budućnost i što je realno.

"Ako to građani budu razumeli, takvi će rezultati biti, a ako žele, neće blagoglagoljive da čuju. Nemam sa tim problem", rekao je Vučić. On je naveo da se u svakom slučaju dosadašnji tok kampanje ne može meriti sa onom iz 2012. i da postoji jedan kritički i normalan odnos.

"Nijedno ime nisam izgovorio i ne bavim se političkom konkurencijom, već poslom koji je pred nama", rekao je Vučić.

Na pitanje da se u medijima pominje određeno koketiranje opozicionih stranaka sa vlastima, Vučić je rekao da sa njim niko ne koketira.
"Sa mnom niko ne koketira i nema vremena za koketiranje. Radim i imam druge obaveze i stvarno nemam vremena da negde nešto demantujem i time se bavim", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će SNS sutra zvanično početi izbornu kampanju i da u njoj nikome neće obećavati "med i mleko".

"Ja ću sutra govoriti kada budem u kampanji o onome što je plan SNS, ono što je plan za budućnost i ono što je realno. Kako to ljudi budu razumeli, takvi će biti i rezultati, ali ako budu želeli lepši život na papiru i da to čuju od nekog ko je blagoglagoljiv neću imati problema sa tim", rekao je predsednik SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: