Apelacioni sud u NS: Pritisak DS-a

Kolegijum Apelacionog suda u Novom Sadu ocenio je da funkcioner DS Vladimir Todorić vrši politički pritisak na sud time što komentariše njegove presude.

Izvor: Beta

Sreda, 12.02.2014.

17:27

Default images

Kolegijum Apelacionog suda je reagovao povodom izjave Todorića, predsednika Odbora Demokratske stranke za pravosuđe, kojom izražava "zaprepašćenje i zgražanje" nad odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu kojom je ukinuta presuda Višeg suda Darijanu Musiću prvobitno osuđenom na 35 godina zatvora zbog ubistva manekenke Vladislave Červenko.

"Ovakvu izjavu nosioca političke funkcije ocenjujemo neprimerenom i istovremeno nedozvoljenim uplitanjem politike u vršenje sudske vlasti i to s ciljem da se naruši ugled sudske vlasti, a učesnioci i žrtve u tom postupku, kao i šira javnost uznemire, što je i rezultiralo okupljanjem grupe građana ispred zgrade pravosudnih organa u Novom Sadu", piše u saopštenju Kolegijuma.

Tridesetak građana protestovalo je juče ispred zgrade suda u Novom Sadu zbog odluke suda da naloži ponavljanje postupka. ta odluka se odnosi na predmet u kojem je Darijan Musić iz Novog Sada osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva manekenke Vladislave Ccervenko.

Kolegijum Apelacionog suda saopštio je da protestna okupljanja građana dodatno otežavaju i ometaju rad sudova i sudija.

"Ukazujemo javnosti da je sudska vlast nepristrasna, nezavisna i samostalna u odnosu na dve druge grane vlasti, i da se sudske odluke donose u postupku koji je strogo uređen zakonom i te odluke su podložne oceni samo od strane viših sudskih instanci", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: