Učinimo zajedno internet boljim

Centar za bezbedni internet povodom međunarodnog Dana bezbednog interneta organizuje niz mainfestacija širom Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2014.

10:36

Default images

Diskusija na temu "Učinimo zajedno internet boljim i bezbednijim za decu i mlade“ održaće se u utorak, 11. februara u Kulturnom centru „Reks“ sa početkom u 11 časova.

Debati će prisustvovati predstavnici akademske zajednice, državnih organa, istraživači, mladi korisnici informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i nastavnici osnovnih i srednjih škola iz Beograda.

Cilj debate je razmotriti mogućnosti da se škole, roditelji, ali i deca, zajednički angažuju i doprinesu da internet postane bezbednije okruženje za najmlađe korisnike.

Na istom mestu, od 15 časova, učenici osnovnih škola biće u prilici da se oprobaju i međusobno nadmeću u igri znanja i memorije na temu bezbedne upotrebe IKT.

Okosnica ovogodišnjih aktivnosti povodom obeležavanja Dana bezbednog interneta 11. februara, održaće se od 12 časova, u maloj sali Doma Narodne skupštine u organizaciji Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Centra za bezbedni internet.

Tokom skupštinske debate, učenici završnih razreda osnovne škole iz nekoliko gradova Srbije, izneće svoje stavove i ideje o tome šta deca treba da znaju o bezbednom korišćenju interneta. Pre početka debate, učenicima će se obratiti državna sekretarka Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić, Veran Matić , predsednik Upravnog odbora Fonda B92, Saša Živanović , načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, Majkl Davenport, šef delegacije EU, pomoćnik ministra prosvete RS, Ljubiša Antonijević i predsednik Narodne skupštine, Nebojša Stefanović.

Dan bezbednog interneta u Srbiji se proslavlja po treći put za redom. Osim u Beogradu, ovaj dan će se nizom dešavanja obeležiti i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Zaječaru.

Međunarodni Dan bezbednog interneta proslavlja se svake godine drugog utorka u februaru.

Klikni bezbedno

Centar za bezbedni internet „Klikni bezbedno“ osnovan je u januaru 2013. godine. Cilj rada Centra je podizanje svesti i obezbeđivanje edukativnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama u Srbiji za učenike uzrasta od 11 do 17 godina, njihove roditelje, nastavnike i školske psihologe, kao i obezbeđivanje relevantnih informacija o bezbednom korišćenju interneta i IKT za javnost u Srbiji. Drugi važan segment rada Centra, osim pomenutih edukativnih aktivnosti, čini elektronski mehanizam za prijavu nelegalnih i štetnih sadržaja na internetu „Net patrola“, dok realizaciju svih aktivnosti Centra usmeravaju i unapređuju Savetodavni odbor i Dečji savet. Radom centra rukovode, pomažu ga i podržavaju Fond B92, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije. Finansiju podršku za realizaciju projekta obezbedio je Generalni direktorat za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije Evropske komisije CONNECT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: