OHR: Incko govorio hipotetički

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je rekao da je Eufor faktor stabilizacije u BiH koji ispunjava prvenstvno mirovnu misiju, rekao je Eldar Subašić.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.02.2014.

18:22

Default images

Portparol Kancelarije visokog predstavnika (OHR) je povodom interpretacija medija o Inckovoj izjavi da je sadašnje stanje u BiH najteže od kraja rata 1995. i da bi, ako situacija eskalira, trebalo razmisliti i o trupama EU, rekao da je visoki predstavnik to rekao odgovarajući na hipotetičko pitanje o mogućoj ulozi Eufora u BiH ukoliko situacija u BiH eskalira.

Navodi da je Incko tom prilikom posebno naglasio da je Eufor faktor stabilizacije u BiH i da ispunjava prvenstvno mirovnu misiju.

Jasno je istakao da Eufor nije u BiH kako bi rešavao socijalne nemire. Visoki predstavnik je, takođe, pojasnio da se situacija smirila i da s toga nema potrebe spekulisati o mogućoj ulozi Eufora”, naveli sui z OHR-a, preneli su mediji u BiH.

"Razmotrićemo stanje u Bosni i Hercegovini u utorak u međunarodnom upravljačkom odboru. Austrija će povećati broj svojih vojnika u Bosni. Ako stanje bude eskaliralo moraćemo eventualno da razmišljamo o trupama EU. Međutim, ne sada", rekao je, između ostalog, Incko u intervjuu bečkom Kuriru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: