Tadić: Alternativa smo svima

U Srbiji imamo lošu vlast i još goru opoziciju, rekao lider Nove demokratske stranke Boris Tadić poručivši da je NDS jedina alternativa i jednima i drugima.

Izvor: B92

Nedelja, 09.02.2014.

15:19

Default images

Napominjujući da NDS očekuje pobedu na predstojećim izborima, Tadić je rekao da su osnovni ciljevi te stranke rešavanje problema nezaposlenosti i siromaštva i obezbedjivanje socijalne sigurnosti gradjana.

"Trideset odsto mladih živi sa potpuno izvesnom siromašnom budućnošću, ista situacija je i sa četvrtinom ukupnog stanovništva, a prosečna plata realno pada dva odsto godišnje. Mi hoćemo tome da stanemo na put i zato se ja vraćam u dnevnu politiku", rekao je Tadić na konstitutivnoj sednici NDS u Nišu u Narodnom pozorištu.

Govoreći o razlozima za napuštanje DS, Tadić je rekao da ne želi da učestvuje na listi sa onima koji su obezbeđivali dobit tajkunima i sa onima koji su cepali novine.

"Ja mogu da se ne slažem sa pisanjem medija, ali smatram da cepanje novina vodi cepanju knjiga i ja sa takvom politikom nemam ništa zajedničko", rekao je Tadić, navodeći da se osim toga, ne slaže i sa politikom belih listića, smatrajući da je to u prošlosti bila laž.

"U demokratiji nema belih listića, jer ako ne izađete na izbore, vi ste se, takođe, opredelili", objasnio je Tadić u izjavi novianrima nakon sednice.

Na pitanje zašto je konstitutivna sednica NDS održana u Nišu, Tadić je rekao da je Niš jedan od gradova kome je potrebna energija za razvoj, da ljudima u tom gradu nije obezbeđena pomoć koja im je pripadala i da on oseća poseban dug prema Nišu.

Konstitutivnoj sednici osim Tadića, prisustvovali su i nekadašnje demokrate sa juga Srbije, akademik i bivši ambasador u BiH Ninoslav Stojadinović, doskorašnji predsednik gradskog odbora DS u Nišu Dragoslav Chirković, kao i članovi NDS iz Prokuplja, Bele Palanke, Kuršsumlije, Babušnice i Lebana.

Ističući da mu je čast što je prvi govornik na prvoj sednici NDS, Stojadinović je rekao da su "mnogi smatrali da je misija DS završena".

"Međutim, Srbiji je i dalje potrebna lokomotiva razvoja, sadašnji vrh DS nema taj kapacitet, ali zato je tu NDS koja donosi novi početak i otvorena je za članove DS i one koji to nikada nisu bili", rekao je Stojadinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: