"Projekat da se prenese kriza u RS"

Milorad Dodik izjavio komentarišući proteste u BiH da je reč o "projektu koji bi trebalo da eskalaciju događaja iz FBiH transferišše prema Republici Srpskoj".

Izvor: Tanjug

Subota, 08.02.2014.

21:01

Default images

On je rekao da će to biti i jedna od glavnih tema njegovog sutršašnjeg sastanka u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem će učestvovati i predsednik SDS-a Mladen Bosić.

Dodik smatra da poslednja deššavanja u Federaciji BiH potvrđuju da se problemi pokušavaju preneti u Srpsku, ocenjujući da svaka destabilizacija institucija RS direktno utiče na destabilizaciju same Republike.

Dodik je u intervjuu za Srnu, koji prenose banjalučke "Nezavisne novine" na svom sajtu, rekao i da je ponosan na građane RS koji nisu naseli na provokacije i dozvolili da se nemiri iz Federacije BiH prenesu u Srpsku.

On je podsetio da rukovodstva Srpske i Srbije imaju redovnu komunikaciju o svim važnim pitanjima, podsetivši da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, pa je razumljivo da ima interesa i za razvoj situacije u BiH, kao i da u tom kontekstu vidi sutrašnji sastanak.

Napominjući da će se na sastanku sa Vučićem više pričati o situaciji u FBiH nego o RS, Dodik je ocenio da je u Federaciji BiH poslednje četiri godine potpuno izgubljena kontrola vlasti i situacija ni po čemu ne liči na stabilnost koju ima Republika Srpska.

Ocenjujući da bošnjački političari čine sve da se kriza prenese u Republiku Srpsku pa da i tu dođe do masovnih okupljanja i protesta, Dodik je poručio da u Srpskoj svako ima pravo da na demokratski i zakonit način izrazi nezadovoljstvo, ali da se neće tolerisati rušilački pohodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: