Buenos Ajres: U požaru 9 stradalo

Najmanje devet vatrogasaca i spasilaca je poginulo, a osam je povređeno danas u Buenos Ajresu kada se srušio zid skladišta zahvaćen požarom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.02.2014.

23:23

Default images

Predsednica Argentine Kristina Kiršner proglasila je dva dana žalosti, saopštili su argentinski zvaničnici.

U požaru je život izgubilo šest pripadnika vatrogasne jedinice federalne policije, vatrogasac volonter i dva pripadnika argentinske civilne garde, prenela je agencija AFP.

Sekretar za bezbednosti Serhio Berni rekao je da vatra još nije pod kontrolom ni posle sedam sati borbe vatrogasaca i da ima osam povređenih, uključujući pet onih koji se nalaze u bolnici sa brojnim opekotinama.

"Za sada nema izveštaja o nestalim osobama", dodao je Berni, mada je portparol kompanije u kojoj je izbio požar rekao da su svi zaposleni u skladištu bezbedni.

Do nesreće je došlo kada je pao zid pošto su vatrogasci upotrebili električni testere da bi odsekli ogromnu gvozdenu kapiju magacina u kome je bila smeštena arhiva.

"Duboko žalimo zbog smrti hrabrih spasilaca koji su brzo stigli da sačuvaju naše objekte. Svi zaposleni Ajron mauntina su bezbedni", navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da je zgrada bila opremljena detektorima dima i sistema za gašenje požara.

Tragedija se dogodila u skladištu američke kompanije Ajron mauntin (Iron Mountain) u južnom delu Buenos Ajresa, gde se nalaze sedišta preduzeća i velike porodične kuće.

Predsednica Kiršner i gradonačelnik Buenos Ajresa Maurisio Makri proglasili su dva dana žalosti u Argentini zbog te tragedije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: