"Proverićemo sve, bez obzira ko su"

Miljko Radisavljević rekao da će Tužilaštvo proveriti sve navode koji se odnose na eventualne izvršioce krivičnih dela, ma ko da su oni.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.02.2014.

20:55

Default images

Radisavljević je to rekao komentarišući izjavu bivše ministarke pravde Snežane Malović, koja je odlazeći iz DS, između ostalog, rekla da smatra da DS trenutno vode ljudi koji nisu, niti podržavaju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i koji su je naprotiv "osujećivali svojim kontaktima i poslovnom saradnjom sa licima protiv kojih smo se borili, što i dalje čine".

"Proverićemo sve te navode koji se odnose na eventualne izvršioce krivičnih dela - kao i uvek kada je bilo javnih navoda da se neka lica dovode u vezu sa krivičnim delima iz naše nadležnosti proveravali smo takve navode i nakon toga donosili odluku da li ima osnova za eventualno pokretanja krivičnih postupaka iz naše nadležnosti ili nadležnosti iz nekog drugog tužilaštva", rekao je specijalni tužilac za organizovani kriminal

On je naveo da ne može da daje izjave koje se odnose na pripadnike bilo koje političke organizacije, ali da govori generalno da je Tužilaštvo po zakonu dužno da proveri navode koji se odnose na eventualno izvršenje krivičnih dela bez obzira na to ko su nosioci kriminalnih aktivnosti.

"Naša obaveza je da jednako tretiramo svaku takvu situaciju. Proveravamo sve navode, a kada imamo konkretne podatke i dokaze pokrećemo postupke", rekao je Radisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: