Niške škole ostaju bez grejanja?

Većina niških škola mogla bi da ostane bez grejanja, a prve među njima - Medicinska i Pravno-poslovna, kojima dobavljač neće da isporuči lož-ulje zbog dugova.

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2014.

18:03

Default images

Zbog duga od tri miliona dinara, poručeno lož-ulje u Medicinsku školu u Nišu nije stiglo. U rezervi goriva ima za još 10 dana, pa se grejanje povremeno isključuje.

Svetislav Mladenović, direktor Medicinske škole, kaže da "štednja nije rigorozna", ali da se roditelji žale i da su se deca vraćala kući zato što je hladno.

"Đaci sa kojima smo mi razgovarali zasad su bez primedbi", kaže on.

Pored Medicinske, i Pravno-poslovna škola u Nišu u rezervi ima još malo goriva. Priliv sredstava u gradski budžet nije bio dovoljan, pa je došlo do zastoja u plaćanju dobavljaču. Ipak, đaci se neće smrzavati, kažu u Upravi za obrazovanje, a deo dugovanja biće izmiren tokom dana.

Jelica Velaja, načelnica Uprave za obrazovanje, kaže da će škole ostati tople, kao i da se ukupno 22 škole greju na lož-ulje.

Ukupan dug niških škola dobavljaču je oko 36 miliona dinara. Dok se ne isplati dugovanje, škole mogu prevazići problem tako što će jedne drugima pozajmljivati gorivo, kažu u Upravi za obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: