Još odlazaka iz DS

DS su danas napustila još dva člana Predsedništva i Glavnog odbora - Dragoslav Ćirković i Srđan Pavlović, zbog "neslaganja sa načinom na koji je DS vođen".

Izvor: Blic, Tanjug

Utorak, 04.02.2014.

10:51

Default images

Ćirković, koji je i predsednik gradskog odbora u Nišu, ostavku je podneo na to mesto, kao i na mesto člana Predsedništva i člana Glavnog odbora. On je u ostavci, u koju je Tanjug imao uvid, naveo da je DS izgubila unutarstranačku demokratičnost, pa time i političku prepoznatljivost u stvaranju vizije ka izgradnji demokratskog društva Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Ćirković je najavio da pristupa stranci koju okuplja Boris Tadić. Zbog nesaglasja sa načinom na koji je vođena stranka, DS je napustio i Pavlović, koji je podneo ostavke na mesto predsednika Okružnog odbora u Pirotu DS, člana Predsedništva i Glavnog odbora.

"Borisa Tadića poznajem dugi niz godina, delimo iste vrednosti i siguran sam da je Tadić pošten i častan čovek, koji ima dobru viziju. On je državnik kakvog do danas Srbija nije imala i duboko sam uveren da je jako bitno da nastavi dalje političko delovanje u zemlji", naveo je Pavlović.

On je rekao da je spreman da se maksimalno angažuje da zajedno sa Tadićem i njegovim istomišljenicima nastavi proces izgradnje demokratskih institucija u Srbiji.

Još dvoje članova sinoć je napustilo Demokratsku stranku. Iz DS su posle 12 godina članstva izašli poslanik Milan Mirosavljević i članica Glavnog odbora DS Iva Đinđić Ćosić. Pre njih iz stranke je izašlo i nekoliko visokih funkcionera, kao i počasni predsednik Boris Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: