Raspisana poternica za Orićem

Interpol Srbije raspisao je difuzne poternice za Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem, koje srpsko tužilaštvo sumnjiči za zločine nad Srbima u Podrinju 1992.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.02.2014.

20:29

Default images

"Interpol Beograd je putem Interpolovog medjunarodnog kanala za razmenu informacija dostavio svim članicama Interpola medjunarodne poternice za Naserom Orićem i Hakijom Meholićem u cilju njihovog hapšenja", saopšteno je Televiziji Federacije BiH iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

S obzirom na to da se radi o državljanima BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH je navela da će obavestiti Ministarstvo pravde BiH, koje će proceniti preduzimanje mera i radnji iz svoje nadležnosti.

Federalna televizija je javila da će u naredna dva dana centrala Interpola u Lionu odlučiti da li će za Orićem i Meholjićem biti raspisana i "crvena poternica".

Naser Orić, koji je pred Sudom u Hagu pravosnažno oslobođen odgovornosti za zločine nad Srbima, izjavio je nedavno da će ga Srbija i RS proganjati dok je živ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: