I dalje teško na putevima Vojvodine

Konvoj automobila zavejanih kod Feketića krenuo za Novi Sad oko 19.30. Deonica ka Subotici i dalje nije prohodna. MUP ponovo apeluje da građani ne kreću na put.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 01.02.2014.

19:20

Default images

Kako nam je javio jedan od putnika zavejanih u koloni na ovoj deonici, Vlatko Jovićević, mašine koje je poslao stric proslavljenog tenisera Novaka Đokovića raščistile su deo deonice i krenule ka Horgošu.

Oko 19.30 autobus sa ženama i decom i kolona vozila uputili su se ka Novom Sadu.
Foto: MUP
Radi se o jednom od zavejanih konvoja danas.

Oni su dobar deo noći i dan proveli u svojim vozilima, a danas popodne su uspeli da dođu do dve pumpe.

Problematičan je ipak ostao deo u smeru ka Subotici. Jovićević je bio jedan od onih koji su zavejani ostali nedaleko od Feketića skoro 24 sata. Kaže da je deonica ka Subotici i dalje teško prohodna i da se on večeras s teškom mukom, više od tri sata, probijao ka tom gradu. Kako nam je rekao, subotička policija ne dozvoljava vozilima da koriste ove pravce, a odvraćaju i od kretanja ka Horgošu.

Na zavejanoj deonici auto-puta kod Feketića danas se nalazilo više kolona sa ukupno od 800 do 1.000 ljudi.

RTS javlja da se desio novi zastoj na putu između Bačke Topole i Feketića jer se prevrnuo kamion i da zbog toga stoji oko 100 vozila.
Vojnici dele èaj graðanima u koloni (Foto: Tanjug)
Usled teške situacije na putevima AP Vojvodina, u evakuaciju ugroženih građana uključene su sve snage Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, Ministarstva saobraćaja i zdravstvenih službi, a vanredna situacija je proglašena u gradovima Zrenjanin, Pančevo i Kanjiža, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vrlo teška situacija je i dalje na autoputu E 75 u oba pravca: Horgoš - Novi Sad.

Trenutno je još 40 zavejanih vozila na ovom putnom pravcu i u toku je intervencija uklanjanja snega i izvlačenje blokiranih vozila. Evakuacija zavejanih počela je još danas, nešto pre 13 sati, a do sada je spaseno oko 800 ljudi. U akciju je bila uključena mehanizacija vojske, policije, žandarmerije, komunalnih službi Novog Sada, ali i drugih gradova.

Vojnim i policijskim helikopterima evakuisano je oko 140 osoba.

Evakuisane osobe su zbrinute u prostorijama osnovne škole "Čaki Lajoš", kao i motelima "Gurman" i "Ciha" u Bačkoj Topoli.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica angažovani su na evakuaciji i spasavanju i dostavljanju hrane ugroženima. U akcijama zbrinjavanja uključene su i ekipe Crvenog krsta i Hitne pomoći.

Na ovom putnom pravcu, na 57. km, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne sitaucije MUP, evakuisali su tri žene i petoro dece i smestili ih u prostorije Crvenog krsta Bačke Topole.
Foto: Tanjug
Tokom popodnevnih časova evakuisano je osam stranih državljana. Samo u aktivnostima pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, tokom dana je evakuisano 260 osoba, saopštio je MUP.

Vlada Srbije uputila je poziv građanima da ne kreću na put dok se u potpunosti ne otklone opasnosti.

Prvi potpredsednik vlade u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić obišao je blokiranu deonicu na jednoj strani i učestvovao u evakuaciji ljudi jedne zaglavljene kolone. Zamolio je građane da ne izlaze vozilima, jer su uslovi na putevima Vojvodine nenormalni.

Apel građanima uputio je i ministar saobraćaja Aleksandar Antić koji je zamolio Vojvođane da ne polaze na put kako ne bi otežavali evakuaciju, pogotovo ne na ovaj auto-put i Zrenjaninski put.
Aleksandar Vuèiæ na auto-putu kod Feketiæa (Foto: Tanjug)
Putevi Srbije apeluju na opreznu vožnju jer je večeras i u toku noći moguća ledena kiša u Bačkoj, Sremu, jugozapadnoj i zapadnoj Srbiji.

Iz AMSS su saopštili da je zatvoren put Pančevo-Vršac, a da je u Banatskom Karlovcu snežna mećava. Ranije su zatvoreni i Zrenjaninski put, zatim putevi Čenta-Zrenjanin-Melenci, Kikinda-Čoka, autoput celom dužinom Novi Sad-Subotica...

Podsetimo, i dva međunarodna voza su bila zavejana između Zmajeva i Vrbasa, a svih 100 putnika su uspešno evakuisani.

Na teritoriji Požarevca, put prema selu Kličevac je delimično prohodan. Ekipa vatrogasaca spasilaca iz Požarevca angažovana je na pružanju pomoći ugroženima i prevoza do zdravstvennih ustanova u Požarevcu.

Iz MUP-a je ponovo upućen apel građanima da bez preke potrebe ne idu na put i ne napuštaju svoje domove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: