Obama imenovao novog šefa NSA

Američki predsednik Barak Obama imenovao je zvaničnika mornarice, viceadmirala Majkla Rodžersa, za novog šefa Nacionalne agencije za bezbednost (NSA).

Izvor: Tanjug

Petak, 31.01.2014.

00:56

Default images

Rodžers će preuzeti ovu funkciju u osetljivom trenutku po NSA pošto se agencija nalazi pod nezapamćenim pritiskom nakon otkrića uzbunjivača Edvarda Snoudena u vezi masovnog špijuniranja koje su sprovodile SAD, prenosi AFP.

"Ovo je kritičan period za NSA a viceadmiral Rodžers ima izuzetne kvalifikacije za ovu poziciju u trenutku kada agencija nastavlja svoju vitalnu misiju i implementira reforme predsednika Obame", naveo je ministar odbrane Čak Hejgel koji je i preporučio Rodžersa za ovu funkciju, javlja AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: