Zabranjena plovidba Dunavom

Na sednici kriznog štaba Sektora MUP-a za vanredne situacije, zbog olujnog vetra, zabranjena plovidba Dunavom, prenosi RTS. Zabranjen teretni saobraćaj.

Izvor: Beta, RTS

Petak, 31.01.2014.

14:34

Default images

Sastanku su prisustvovali načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić, načelnik saobraćajne policije Dragiša Simić, načelnik Republičke uprave za javni red i mir general Mladen Kuribak, zamenik direktora policije Branislav Mitrović, zamenik šefa kabineta ministra policije Nikola Nedeljković i komandant žandarmerije Milenko Božović

Na sednici su bili i državni sekretari MUP i Ministarstva odbrane Vanja Vukić i Zoran Đorđević, ministar saobraćaja u tehničkoj vladi Aleksandar Antić, načelnik Odeljenja za civilno-vojnu saradnju Generalštaba VS Zvonimir Pešić, direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak.

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić odlučio je danas da se zbog vremenskih neprilika zabrani teretni saobraćaj iz pravca Rumunije i Mađarske.

Na hitnom sastanku u Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog problema koje je izazvao jak vetar koji stvara snežne nanose, ocenjeno je da je najkritičnija situacija u Vojvodini, osim u Sremu, a da je najteže u okolini Zrenjanina, gde je oko 30 vozila zarobljeno na deonici Zrenjaniskog puta Perlez - Stajićevo, gde ekipe Puteva Srbije i Sektor MUP-a za vanredne situacije sa mehanizacijom pokušavaju da oslobode ljude iz mećave.

Na putu kod Perleza, u blizini Zrenjanina, sinoć su se preprečila dva šlepera i potpuno blokirala saobraćaj u dužini oko 400 metara, tako da su ostali zarobljeni kamioni i putnička vozila.
Tanjug
Ministar saobraćaja Aleksandar Antić i vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak otišli su na lice mesta. Antić je rekao Tanjugu da su vlasnici vozila smešteni u dva autobusa koji se greju i da su na tu deonicu, koja je zatrpana snežnim nanosima, stigli grejderi - kamioni koji raščišćavaju sneg.

On je naveo da veliki problem stvara jak vetar koji stalno nanosi nove količine snega, kao i da je situacija dosta teška. Takođe, kako je naveo ministar, veliki problem stvaraju teretna vozila koja kada proklizaju zaustave saobraćaj. Prema njegovim rečima, ima vozača koji ne žele da napuste svoja vozila i čekaju da se oslobodi saobraćaj.

On je kazao da se i Vojska Srbije uključuje u raščišćavanje puteva i apelovao da se ne putuje bez preke potrebe, a naročito da se ne ide ka kritičnim deonicama.

Drobnjak je rekao Tanjugu da je na deonicu Perlez - Stajićevo upućena dodatna mehanizacija iz Preduzeća za puteve Beograd i Srbija auto-puta. "Radi se svim snagama i svim kapacitetima, kompletna mehanizacija i kompletno ljudstvo je prisutno na punktu", rekao je Drobnjak. On je dodao da je Zimska služba Puteva Srbije od momenta blokiranja te deonice prisutna i prati šta se dešava.

Kako javlja Tanjugov izveštač, ima dosta kamiondžija koji leže u kabinama. Svi koji imaju dovoljno goriva u rezervoaru mogu da se greju, dok su oni koji nemaju goriva prešli u autobuse ili druga vozila. Prisutna je mehanizacija firmi Vojvodina put- Zrenjanin, Vojvodina put - Pančevo, Srbija auto-puta i Preduzeća za puteve Beograd.

U ovom trenutku, kako se uverio izveštač Tanjuga, moguće je stići samo od Beograda do Padinske skele. Jačina vetra kod Perleza je u pojedinim momentima tolika da može da pomeri automobil ukoliko stoji na ledu.

Na putu od Čente prema Perlezu ima snežnih nanosa i leda na putu.

Zbog nepovoljne situacije, košave koja duva orkanskom jačinom i pravi smetove, kao i zbog pojave leda na teritoriji severnog i južnog Banata, ministar Antić je, u saradnji sa MUP, noćas dao nalog da se, zbog naglog pogoršanja vremenskih prilika, u Vojvodini, privremeno, zatvore pojedini putni pravci za teški teretni saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: