"Abas najveći svetski antisemita"

Izraelski ministar Jual Stajnic kaže da je palestinski predsednik Abas najveći antisemita među svetskim liderima, otkako Ahmedinežad nije predsednik Irana.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2014.

22:39

Default images

"Otkako je Ahmedinežad napustio političku scenu, Abu Mazen (Abas) je lider broj jedan u ubrizgavanju antisemitskog i antiizraelskog otrova," rekao je Stajnic, dodavši:" Pod Abu Mazenom nivo antiizraelskog i antisemitskog huškanja u (Palestinskoj) upravi je dostigao nove visine, gde je osnova uništenje Izraela".

Stajnic, član konzervatinog Likuda, partije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, rekao je da je Abas poricao holokaust u mladosti, a da danas poriče "samo postojanje jevrejskog naroda i njegovo pravo na sopstvenu državu".

"Dok god ne vidimo suštinsku promenu u (palestinskom) obrazovnom sistemu i medijima, mirovni sporazum je iluzija," ocenio je Stajnic na godišnjoj konferenciji Izraelskog instituta za nacionalnu bezbednost.

Abasov portparol je odgovorio Stajnicu, istakvši da se izraelsko huškanje manifestuje ubistvima Palestinaca od strane izraelske armije.

Nabil Abu Rudejna je saopštio da Palestinci neće podrivati napore SAD da pregovori o miru napreduju i pozvao američku i izraelsku vladu da osude zapalijvu retoriku protiv palestinskih ldera.

"Nakon serije izraelskog huškanj protiv Abasa, uz najnoviji incident Štajnicovih izjava, Netanijahuova vlada, kao i administracija SAD moraju da zauzmu zvanični stav o tom napadu", rekao je on.

AFP podseća da je u svojoj doktorskoj tezi na Univerzitetu Patris Lumumba u Moskvi Abas doveo u pitanje broj od šest miliona Jevreja ubijenih u holokaustu, sugerišući d je taj broj mogao biti" manji od jednog miliona".On je međutim dodao da " kontroverza oko brojke ne može da minimizira ni na koji način užasan zločin počinjen proitv Jevreja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: