460.000 $ zbog ubistva biciklom

Sud u Tokiju naložio jednom biciklisti da isplati odštetu od gotovo pola miliona dolara porodici starije žene koju je udario biciklom, nakon čega je preminula.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2014.

20:37

Default images

Ona je zadobila povredu glave i pet dana kasnije preminula, podsećaju japanski mediji.

Biciklista (46) će morati da plati 47 miliona jena (459.000 dolara) porodici 75-godišnje Reiko Azuma, na koju je naleteo biciklom na pešačkom prelazu, presudio je sud, a preneo britanski BBC.

Sudija je u presudi naveo kako je njegova namera pri izricanju kazne bila da ovaj slučaj posluži kao primer drugim biciklistima da bicikl može da bude smrtonosno oružje.

Za razliku od ranijih slučajeva, ovaj slučaj nesreće u kojoj je učestvovao bicikl je tretiran kao automobilska nesreća.

U Tokiju je poslednjih godina znatno povećan broj ljudi koji se prevoze biciklom do posla i natrag, delimično i zbog velikih gužvi u gradskom prevozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: