Sirija može da ima biološko oružje?

Sirijski režim je možda sposoban da proizvede biološko oružje, stoji u današnjem pisanom saopštenju šefa američke obaveštajne službe Džejmsa Klepera.

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2014.

18:18

Default images

Izveštaj je namenjenom Senatu SAD.

"Procenjujemo da su neki elementi sirjskog biološkog ratnog programa uznapredovali preko nivoa istraživanja i razvoja", ističe Kleper.

On je izneo sumnju da bi Sirijci mogli da proizvedu neke biološke agense, koji bi mogli da se koriste u modifikovanim sistemima konvencionalnog naoružanja, prenosi AFP.

Savet bezbednosti UN je prošle godine odobrio američko-ruski sporazum o uklanjanju i uništavanju sirijskog hemijskog oružja. Prema tom sporazumu, čitav sirijski hemijski arsenal treba da bude eliminisan do 30. juna ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: