NS: Pronađen prostor za beskućnike

Posle nekoliko dana pronađeno je rešenje za beskućnike u Novom Sadu kojima neki građani nisu dozvolili da uđu u prostor koji je prvobitno bio namenjen za njih.

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2014.

17:09

Default images

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Centar za socijalni rad Grada Novog Sada i JP "Poslovni prostor“ potpisali su danas ugovor kojim je obezbeđeno korišćenje objekta u Gajevoj ulici br. 2 za potrebe smeštaja beskućnica.

U saopštenju se ističe da će beskućnice od večeras, u toku cele zime, imati mogućnost da budu zbrinute na toj adresi, koja je znatno uslovnija od lokacije u Njegoševoj ulici, gde je prethodno bio obezbeđen smeštaj za njih.

"Beskućnice će u tom objektu boraviti u periodu od 19 do 7 sati, a tokom noći jedan radnik Centra za socijalni rad će uvek biti prisutan u tom objektu", kaže se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Prostor gde će beskućnice moći da prenoće i sklone se od hladnoće, kako se ističe, potpuno je priveden nameni, a korisnice će zaposleni iz Gerontološkog centra, koji ima Dnevnu prihvatnu stanicu za beskućnice, upućivati na navedenu adresu.

U isto vreme, kako se navodi u saopštenju, potpisan je Ugovor o korišćenju objekta u Temerinskoj ulici br. 6, koji će se, nakon adaptacije, koristiti kao trajno rešenje za problem sa beskućnicama u Novom Sadu. Trenutno je u izradi projekat za njegovo opremanje i privođenje nameni, jer je enterijer u izuzetno lošem stanju.

Problem sa beskućnicama u Novom Sadu pojavio se pre nekoliko dana kada neki građani nisu dozvolili ulaz beskućnicama u prostor koji je prvobitno bio namenjen za njihov smeštaj u Njegoševoj ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: